ΤΕΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κλείσιμο Διδακτικής Χρονιάς για τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου 


Με συγκίνηση και μεγάλη χαρά πραγματοποιήθηκαν οι τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για το τέλος της διδακτικής χρονιάς.
 Την Κυριακή 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε,  η εκδήλωση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στον Ορφέα, όπου μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τα δημιουργήματα τους στο πλαίσιο έκθεσης. Παράλληλα, τα παιδιά παρουσίασαν ένα αστείο  θεατρικό δρώμενο και απήγγειλαν ποιήματα. 

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου ακολούθησε με πολύ μεγάλη επιτυχία  το διήμερο εκδηλώσεων του  Συλλόγου  την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου.
 Την πρώτη μέρα, εννέα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου  χόρεψαν σε παραδοσιακούς ρυθμούς απο κάθε πλευρά της Ελλάδας. Ιδιαίτερη στιγμή αποτελούν οι εμφανίσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου και του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου. Μικροί και μεγάλοι χορευτές χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό ενώ η ορχήστρα ταλαντούχων μουσικών που συνόδευε τα χορευτικά συγκροτήματα έδωσε μια ιδιαίτερη ζωντάνια στην εκδήλωση. 
Από τις ομορφότερες στιγμές της βραδιάς ήταν η κίνηση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου να προσφέρει ως δώρο στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους συλλόγους, καλάθι με τοπικά προϊόντα του νησιού εις ένδειξη της καλής συνεργασίας και της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των νησιών των Βορείων Σποράδων. Η εκδήλωση έκλεισε με χορευτές και κοινό να χορεύουν σε παραδοσιακούς ρυθμούς μέσα σε ένα κλίμα αυθορμητισμού και πηγαίας χαράς. 
  Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων οι παραδοσιακοί χοροί έδωσαν την θέση τους στο μπαλέτο και τους μοντέρνους χορούς από μικρούς χορευτές. Μικρές μπαλαρίνες υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής μάγεψαν το κοινό αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα. 
Ενώ τα παιδιά του μοντέρνου χορού ενθουσίασαν το κοινό με τις χορευτικές τους ικανότητες και την αστείρευτη ενεργητικότητα τους. Στη συνέχεια οι θεατές παρακολούθησαν το μουσικό πρόγραμμα από παιδιά του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων. 
Τα παιδιά ταξίδεψαν το κοινό με τραγούδια της έντεχνης, λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής. Στο τέλος της βραδιάς διεξήχθη η κλήρωση της λαχειοφόρου με τους εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου να ανακοινώνει τους τρεις τυχερούς λαχνούς. Οι νικητές που ανέδειξε η κλήρωση είναι ο Βασίλης Σπύρου, ο οποίος κέρδισε μια τηλεόραση 32’, η Πελαγία Τυριτίδου, η οποία κέρδισε έναtabletκαι η Ουρανία Χατζηδρόσου η οποία κέρδισε ένα smartphone. 

Για την επιτυχημένη έκβαση του διημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου ευχαριστεί πολύ :
Τον Δήμο Σκοπέλου.
Την ANES lines, τους επιχειρηματίες Νίκο Γιακείμ, Χρήστο Λεμονή, Νίνα Κολτσίδη, Γιώργο Σκλάβο και Γιάννη Φραντζέσκο καθώς και το ταξιδιωτικό γραφείο Dolphin για την ανιδιοτελή προσφρά τους.
Την Κατερίνα Τσιουρή για την  παρουσίαση, την Δάφνη Χλιβερού για την μετάφραση, τον Κωστή Αμπελάκια για την ρύθμιση του ήχου και του φωτισμού, τον Βιργίλιο Τσιούλη για τις φωτογραφίες, την Κατερίνα Μπετσάνη για την δωρεά των παιδικών, τοπικών  παραδοσιακών φορεσιών  στο Σύλλογο  και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν σε αυτή τη διοργάνωση. 
 Τέλος θερμά και εγκάρδια ευχαριστήρια στους:
 Σουζάνα Χριστίνη, δασκάλα παραδοσιακού χορού,
 Νίνα Γουλφ,  δασκάλα μπαλέτου και μοντέρνου,
 Κωνσταντίνο Σουρμαΐνη, δάσκαλο κιθάρας,
Γιώργο Μπετσάνη,  δάσκαλο ακορντεόν, αρμονίου και πιάνου
Γιώργο Αναγνώστου και  Κωστή Λεμονή,  δασκάλους μπουζουκιού,
Λίνα Λεμονή, Μεταξία Αρμένη και Λευκή  Σοχού, δασκάλες καλλιτεχνικού εργαστηρίου.  
 Τέλος, ο Σύλλογος ευχαριστεί  τους γονείς και τα παιδιά για την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Συλλόγου. 

Καλό καλοκαίρι και ραντεβού τον  Σεπτέμβρη! 

ΤΟ Δ.Σ.


Comments

Popular posts from this blog

ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΡΕΜΠΕΤΗΣ - ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΠΕΠΑΡΗΘΙΟΣ ΟΙΝΟΣ - Το μυθικό κρασί της Σκοπέλου