ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5.00-6.30 (ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ) ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00-13.00


Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου

Καλωσορίζω παιδιά και γονείς στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου.
Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι δημιουργήθηκε έτσι ώστε να εγείρουμε τη φαντασία, την παρατηρητικότητα και την αφή των παιδιών. Στο εργαστήρι τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με νέα υλικά δημιουργώντας κατασκευές, πίνακες ζωγραφικής και σχεδίασης και γενικώς δημιουργίες που δε θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν αλλού. 
Θα μάθουν τεχνικές που στην αρχή μπορεί να τους φαίνονται δύσκολες αλλά στο τέλος θα κατανοήσουν ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη φαντασία, τα χέρια μας και τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία. Μερικές από τις εργασίες τις οποίες θα ασχοληθούμε φέτος είναι η δημιουργία κεριών και σαπουνιών, θα μάθουμε τις τεχνικές ντεκουπάζ, πυρογραφίας, sospeso trasparente, quiling, patchwork, θα μάθουμε να κεντάμε, να ράβουμε, να βγάζουμε πατρόν και να το αποτυπώνουμε σε χαρτί ή ύφασμα, θα χρησιμοποιήσουμε για τις κατασκευές μας πηλό, γύψο, διαφόρων ειδών χαρτιά, ανακυκλώσιμα υλικά, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας κοσμήματα με στοιχεία που θα φτιάξουμε οι ίδιοι ή ακόμη και χρησιμοποιώντας υγρό γυαλί και άλλα τα οποία θα έρθουν κατά την πορεία των μαθημάτων.
Χωρίς όμως την έμπρακτη βοήθεια σας κάποια πράγματα δε θα μπορέσουμε να κάνουμε. Έτσι, σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να παρακαλέσω στο επόμενο μάθημα να φέρετε από ένα μπουκάλι κρασιού ή μπύρας ανεξαρτήτου μεγέθους, ένα ρολό από χαρτί κουζίνας και λαμπάδες ή κεριά που δεν χρειάζεστε τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για τις άμεσες κατασκευές μας. Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε στο εργαστήρι και κάποια ανακυκλώσιμα  υλικά τα οποία δεν σας είναι χρήσιμα, αλλά εμείς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε, είναι όλα ευπρόσδεκτα. Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποια τα οποία μπορεί να μας χρησιμέψουν όπως κορδέλες, δαντέλες, συρμάτινες κρεμάστρες, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία χριστουγεννιάτικα ή μη, καρποί όπως αμύγδαλα, κουκουνάρια κλπ, χαλασμένα κοσμήματα τα οποία έχετε σκοπό να πετάξετε, χαρτοπετσέτες με εικόνες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο
Εύχομαι μια δημιουργική χρονιά στους μικρούς μου μαθητές με αγάπη και συνέπεια στη δημιουργικότητα.
                                                                                               Με εκτίμηση
                                                                              Η δασκάλα των παιδικών τμημάτων
                                                                                 του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου
                                                                                               Λίνα Λεμονή
                                                                                           Τηλ. 6951625750

Comments

Popular posts from this blog

ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΡΕΜΠΕΤΗΣ - ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΠΕΠΑΡΗΘΙΟΣ ΟΙΝΟΣ - Το μυθικό κρασί της Σκοπέλου