Wednesday, October 4, 2023

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ

5 ΗΜΕΡΕΣ - 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

9-13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Πρόγραμμα εκδρομής


1η ημέρα (9/11): Αναχώρηση με το λεωφορείο, το απόγευμα, από το λιμάνι του Βόλου, αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου από τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Άφιξη στην πόλη των Τρικάλων, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Hotel Padelidaki (4*) όπου θα πραγματοποιηθεί η διανυκτέρευση. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην όμορφη πόλη, για γεύμα ή για ποτό (εξ ιδίων).

2η ημέρα (10/11): Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα Μετέωρα όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου και την Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου. Στην συνέχεια θα γευματίσουμε το μεσημέρι στο Καστράκι, οικισμό κοντά στα Μετέωρα, ή στην Καλαμπάκα. Συνεχίζουμε για τα υπέροχα Ιωάννινα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa Hotel (5*). Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, για γεύμα ή για ποτό (εξ ιδίων).

3η ημέρα (11/11): Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων. Μέσα στο κάστρο αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Νοτιανατολική Ακρόπολη (Ιτς Καλέ) όπου βρίσκονται το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το Φετιχιέ Τζαμί και ο Τάφος του Αλή Πασά. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το νησάκι της κυρά-Φροσύνης όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Αλή Πασά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό – καφέ κλπ στο νησί. Επιστροφή στα Ιωάννινα και στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο και διασκέδαση εξ ιδίων.

4η ημέρα (12/11): Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Πέραμα για να επισκεφθούμε το πανέμορφο Σπήλαιο Περάματος. Έπειτα, θα συνεχίσουμε για το Καλπάκι όπου θα επισκεφθούμε το Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου και το Μνημείο Έλληνα Μαχητή 1940 -1941. Στη συνέχεια περνώντας από τα χωριά Βίτσα και Μονοδένδρι, του Κεντρικού Ζαγορίου, θα φτάσουμε στο Αγνάντι του Βίκου. Επιστροφή για φαγητό στο Μονοδένδρι. Μετά το φαγητό επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ διασκέδαση εξ ιδίων και διανυκτέρευση.

5η ημέρα (13/11): Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη γνωστό ως «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων». Επόμενη και τελευταία στάση μας το Μέτσοβο, το μεγαλύτερο βλαχοχώρι των Βαλκανίων και χωριό μεγάλων ευεργετών. Όποιος επιθυμεί αξίζει να επισκεφθεί τον ναό της Αγίας Παρασκευής με το ξυλόγλυπτο τέμπλο, την κεντρική πλατεία του χωριού και το λαογραφικό μουσείο. Θα απολαύσουμε το γεύμα μας (εξ ιδίων) σε ένα από τα πολλά μαγαζιά της πλατείας με περίφημα ντόπια κρέατα και θα αναχωρήσουμε για την Βόλο όπου θα φτάσουμε το απόγευμα - βράδυ.

Τιμή συμμετοχής: 250 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 140 €

3ο άτομο σε 3κλινο: 235 €



Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν 50 θέσεων ή διώροφο πούλμαν 72 θέσεων (ανάλογα με τη συμμετοχή)

  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • 1 διανυκτέρευση στα ΤΡΙΚΑΛΑ στο Hotel Padelidaki (4*)

  • 3 διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα στο Grand Serai Congress & Spa Hotel (5*)

  • Πρωινό σε όλα τα ξενοδοχεία

  • Φόρος διαμονής ξενοδοχείου

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Αρχηγός εκδρομής



Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδος σε μουσεία και επισκέψιμους χώρους με εισιτήριο

  • Εισιτήριο για καραβάκι Ιωάννινα – Νησάκι – Ιωάννινα

  • Εισιτήριο πλοίων (Σκόπελος – Βόλος – Σκόπελος)

  • Διανυκτέρευση στις 13/11/2023 στο Βόλο

  • Φαγητό και διασκέδαση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Παντελή Χ. Χρυσοφό (6976573849) & Ηλία Παχή (6946161435).

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20/10/2023. Με τη δήλωση συμμετοχής απαιτείται προκαταβολή 100€ το άτομο.

No comments:

Post a Comment

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

  Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ - 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣ...